Transfăgărășan

În anii ’70 se construia această minunată șosea, din păcate cu prețul multor vieți omenești. Transfăgărășanul te fascinează cu crestele montante abrupte, cascada și lacul glaciar Bâlea, coloritul florei și variațiile de altitudine.

Șoșeaua leagă Transilvania de Muntenia și măsoară 151 de km. Pornind de lângă localitatea Cîrțișoara, aceasta intră pe Valea Bâlii și străbate în amonte zonele turistice Bâlea Glăjărie, Bâlea Cascadă și Bâlea Lac – Capra. Un punct de interes extraordinar este tunelul de 887 de m care leagă zona Capra de căldarea glaciară Bâlea.

„Un drum fabulos, cel mai uimitor pe care l-am văzut vreodată!”, așa a fost apreciat traseul de către echipa Top Gear din Marea Britanie.

Ca un montagne russe la scară monumentală, Transfăgărășanul urcă în serpentine amețitoare până dincolo de nori, pentru a se prăvăli apoi într-un ținut de poveste, grădina verde și miraculoasă a Oltului.​​ Cel mai spectaculos drum al lumii gonește prin păduri spre ținutul zăpezilor, lăsând în urmă lacuri glaciare și cascade, grăbind peste poduri și viaducte, pe lângă baraje și prin tuneluri săpate în măruntaiele munților. O călătorie de 152 de kilometri prin Alpii Transilvaniei devine o aventură fabuloasă în măreția naturii, care se arată în mii de ipostaze uluitoare. Traseul, presărat cu arii protejate și rezervații, este căutat cu pasiune de mulți dintre călătorii lumii.

Alte atracții turistice

Gastronomie Autentica

Păstrăvi sălbatici din râurile de munte, brânză de la stâna de sub coasta dealului, slănină afumată sau miere groasă și curată, ca inima naturii, cu pâine aburindă, frământată în aluat de casă de brutari care macină grâul… […]

Descoperă

Viziteaza satele Tarii Fagarasului

Satul romanesc autentic a fost si va fie celula de baza a societatii romanesti. Aici cele mai vechi obiceiuri se intrepatrund cu […]

Descoperă

Trasee de bicicletă din Zona râului Olt

Tu, bicicleta ta și frumusețile naturale ale râului Olt! Descoperă traseul care îți va arăta farmecul ce se ascunde […]

Descoperă