Viziteaza satele Tarii Fagarasului

Satele din Țara Făgărașului

Incursiune dinspre istorie spre viitor prin vatra satelor ce impodobesc poalele muntilor Fagaras.

Podoaba de sate, ce presara cu turle toata Tara Fagarasului, sunt probabil cea mai de pret resursa a regiunii. Oamenii care transmit din generatie in generatie mestesugurile traditionale si pastraza cu sfintenie datinile de peste veac, sunt izvoare vii ale istoriei, pastratori ai povestilor cu talc, spuse la gura sobei, nepotilor.

 

Tradiții peste timp

Aici, in inima satului autentic transilvanean, vei putea sa gusti experienta unui Craciun autentic, a unui Paste plin de lumina sau a unor sarbatori traditionale romanesti, de care poate nu stiai inca. Costumele traditionale specifice fiecarui sat, cu ciucuri si ii, coloreaza viu, jocul si veselia ce razbat in zi de sarbatoare.

Pentru oamenii din Tara Fagarasului, munca pamantului este un element de mandrie, o activitate pastrata peste ani din generatie in generatie. E pamantul care hraneste, care inobileaza, si elementul la care ne vom intoarce la sfarsit.

 

Alte atracții turistice

Gastronomie Autentica

Păstrăvi sălbatici din râurile de munte, brânză de la stâna de sub coasta dealului, slănină afumată sau miere groasă și curată, ca inima naturii, cu pâine aburindă, frământată în aluat de casă de brutari care macină grâul… […]

Descoperă

Trasee de bicicletă din Zona râului Olt

Tu, bicicleta ta și frumusețile naturale ale râului Olt! Descoperă traseul care îți va arăta farmecul ce se ascunde […]

Descoperă

Herghelia Sâmbăta de Jos

Herghelia Sambata din Tara Fagarasului este cunoscuta pentru cresterea cailor Lipitan, una dintre cele mai valoroase rase de cai din lume […]

Descoperă