Bisericile din Țara Făgărasului

Biserica de sub munte

Bisericile Ortodoxe din Tara Fagarasului sunt un important element al patrimoniului cultural si spiritual al Romaniei. Acestea sunt cunoscute pentru arhitectura lor impresionanta, precum si pentru picturile murale si frescele care le decoreaza.

Spiritualitatea bisericilor din Tara Fagarasului este una profunda si este legata de traditiile si obiceiurile ortodoxe. Acestea sunt locuri importante pentru pelerinaj si pentru practicarea cultului religios. Bisericile din Tara Fagarasului sunt, de asemenea, cunoscute pentru organizarea de evenimente religioase importante, cum ar fi slujbele de Pasti si Craciun.

Tradițiile ortodoxe sunt puternic prezente in Tara Fagarasului, iar bisericile sunt locuri importante pentru păstrarea și transmiterea acestora. Acestea sunt, de asemenea, implicate în activități caritabile și sociale în comunitățile lor, oferind sprijin și ajutor pentru cei mai nevoiași.

Chilia Parintelui Arsenie Boca

Arsenie Boca (1910-1989) a fost un preot ortodox si un calugar important din Romania, cunoscut pentru activitatea sa spirituala si pentru scrierile sale spirituale. 

Chilia lui Arsenie Boca se afla in muntii Fagaras, in apropierea manastirii Sambata de Sus. Chilia a fost construita de catre Arsenie Boca in perioada in care a trait si a slujit ca calugar in manastirea Sambata de Sus. Este un loc important pentru pelerinii care vin sa se roage si sa se reculeaga, si este considerat ca un loc sacru de catre multi dintre credinciosii sai.

Arsenie Boca a trait si a slujit in chilia sa din muntii Fagaras pentru mai bine de 30 de ani, si a folosit aceasta chilie ca un loc de retragere spirituala si meditatie. El a lasat in urma un numar mare de scrieri spirituale si predicați, care continuă să fie citite și studiate de către cei care caută sfaturi spirituale.
In prezent, chilia lui Arsenie Boca este un punct important de pelerinaj pentru multi credinciosi, care vin sa se roage si sa se reculeaga in acest loc sacru. In chilia lui Arsenie Boca se poate vizita si o expozitie de obiecte si fotografii care il au ca tema pe Arsenie Boca și activitatea sa spirituala.

„Medicamentul cel mai eficace este gandul cel bun”

Sf. Paisie Aghioritul

Alte atracții turistice

Mănăstirea Sâmbăta de Sus

Manastirea Sambata de Sus, situată în Munții Făgărașului, este una dintre cele mai importante manastiri ortodoxe din Romania […]

Descoperă

Trasee Montane

Vrei să ieși din casă dar nu ești sigur despre ce anume te așteaptă dincolo de imaginea pe care ți-ai creat-o despre traseele montane?Hai să vedem! Pune-ți centura! […]

Descoperă

Aventura Parc Drăguş

Aventura Parc Drăgus este amplasat la 24 km de municipiul Făgăraş, la 8 km de Oraşul Victoria şi la doar 2 km de Mănăstirea […]

Descoperă