Cetatea Făgăraș

Această cetate a fost în trecut reședință nobiliară și princiară importantă, iar acum este centrul unuia dintre cele mai mari domenii din Transilvania.

Existența cetății de piatră datează încă din 1455, când este menţionat un ,,castelan”, iar în anul următor Iancu de Hunedoara, scriind braşovenilor, aminteşte de ,,cetatea noastră Făgăraş”. 

Garnizoană a armatei române între 1918 şi 1948, cetatea a fost lagăr pentru rușii albi, în perioada 1918-1923, iar polonezii și-au găsit refugiu în ea în 1939.

https://www.youtube.com/watch?v=aGFLLlyc2es&list=UUtCwyiF9a4Y93n9juPIkwbQ&index=5

Deținuții politici au fost încarcerați aici între 1948-1960, iar după 1960 au început vaste lucrări de restaurare care au vizat redarea aspectului de castel fortificat din perioada de glorie a secolului al XVII-lea.

Nicolae Iorga numea această cetate una dintre ,,podoabele ţării.

Alte atracții turistice

Trasee de bicicletă din Zona râului Olt

Tu, bicicleta ta și frumusețile naturale ale râului Olt! Descoperă traseul care îți va arăta farmecul ce se ascunde […]

Descoperă

Herghelia Sâmbăta de Jos

Herghelia Sambata din Tara Fagarasului este cunoscuta pentru cresterea cailor Lipitan, una dintre cele mai valoroase rase de cai din lume […]

Descoperă

Cu caiacul pe Olt

Agrementul in caiac pe râul Olt în Tara Făgărășului, Transilvania, România este o experiență de neuitat. Acest râu magnific este înconjurat de […]

Descoperă