La mama Anica

6 adulți în 3 spații de cazare

str Principala nr 458, Porumbacu de Sus, Jud. Sibiu

Descriere

“La Mama Anica” este o întoarcere in timp, o casa autentic românească, situata in inima Transilvaniei, la poalele munților Fagaras, in satul Porumbacu de Sus – Sibiu. 

Casa Mamei Anica e situată devale, către marginea satului Porumbacu de Sus, unde pe sineala fațadei principale, la uliță, doua perechi de ferestre oblonite încadrează simbolul ortodox al crucii. Sub fiecare oblon, câte un cartuș cu ornamente florale completează decorul casei. 

In acest loc va puteți relaxa, bucura de natura și de priveliștea minunata a munților si puteți mânca mancare locală; in fiecare seara puteti vedea ciurda de animale din sat și puteți admira tot ceea ce satul ne daruieste zi de zi: tradiții, oameni frumoși, peisaje, emotii puternice, povesti, costume și pânze vechi uitate in lazile de zestre. 

In curte noastra veti regăsi doua case, ambele restaurate intr-un stil tradițional, care ne amintește de vacantele petrecute la bunici. Prima casa are doua dormitoare cu un pat dublu fiecare, o bucatarie și baie. A doua casa are o camera cu un pat dublu, chicinetă, baie proprie și un pod unde te poți relaxa și citi o carte in tihna. In aceasta casa se afla și un mini muzeu, cu război de țesut, rodan, vartelnita, furca de tors lana, costume populare și alte  piese vechi folosite de bunicile noastre.

Toate camerele sunt mobilate cu mobilier vechi transilvănean și majoritatea textilelor care se afla in case au fost lucrate manual de către bunicile și mătușile noastre.

Casele au o grădină foarte generoasă cu hamac, leagăn pentru copii, o terasă unde puteți mânca, un cuptor tradițional de pâine, plita pe lemne și grătar.

Harta

Contactează-ne

    Distribuie